Tornien taistomme vol 2

Tornien taistossa kirjataan kaikki kello 5 – 13 tornista havaitut lintulajit. Joukkueemme tarkkaili lintuja Ylä-Hirvaksen tornissa Luumäellä. Osallistuimme BirdLife Suomen järjestämään valtakunnalliseen tapahtumaan ensimmäisen kerran vuosi sitten tässä samassa paikassa.

Ensi vuonna on mentävä muualle, sillä Ylä-Hirvaksen torni on vaarallisessa kunnossa, kypsä käyttökieltoon. Lattialankut ovat lahot, ja vaikka tornin pystysuorat tikkaat ovat lattiaa paremmassa kunnossa, nekin herättävät epäluottamusta. Virittelimme lattialle tilapäiseksi avuksi muutaman kakkosnelosen.

Tornilta aukeavat  Ylä-Hirvakselle avarat näkymät: voi tarkkailla lintujen elämänmenoa niin soistuvilla turapaikoilla, ruovikoissa kuin avovesissä.

Tavoitteemme oli parantaa viimevuotista tulostamme. Onnistuimme, mutta hämmästelimme samaa asiaa nyt kuin silloinkin: todennäköisimpien lajien puuttumista. Esimerkiksi harakka, närhi ja punatulkku eivät näyttäytyneet, eikä myöskään Ylä-Hirvaksen vakituisiin asukkaisiin kuuluva härkälintu.

ruokaa1Vaikka lintujen tarkkailu on kiehtovaa jo sellaisenaan, retkeen kuin retkeen saa lisätehoja hyvästä ruuasta.

Retkikunnan Annalan-osastolla oli mukanaan trangia ja ainekset lämmittävään, mausteiseen ruokaan – sopi hyvin kylmään ja tuuliseen säähän.

korvasieni_090515Kun olimme panneet pillit pussiin ja jättäneet Ylä-Hirvaksen tornin jatkamaan lahoamistaan, pinkaisimme etsimään korvasieniä. Eikä aivan turhaan, sillä saalista kertyi pari kolme kiloa.

Löydät kertomuksen tämänkertaisesta Tornien taistostamme Retkikertomuksia 2013 – 2015 -pudotusvalikosta. Tietoa kisasta ja sen tuloksista on BirdLife Suomen sivustolla (www.birdlife.fi).

This entry was posted in linnut and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s