Retkikausi 2015 alkuun Eräpyhässä

lunta oksillaKiipeämme Eräpyhän patikkapolkua Orivedellä. Pakkasta on yli kaksikymmentä astetta, mutta kiivetessä tulee lämmin. Kaukainen koiranhaukku kantautuu korviin, ylhäällä meitä ympäröivät hippiäiset. Aurinko on noussut tunti sitten, säteet pilkottavat lumen peittämien kuusien, mäntyjen ja katajien lomasta.

Polulla on lunta vain muutama sentti, mutta kulku on tavallista hankalampaa, koska on vaikea arvioida, ovatko jyrkät kohdat lumen alla liukkaita. Parissa kallioisessa rinteessä tulee laskettua pyllymäkeä, puolivapaaehtoisesti.

Rannassa siirrymme Längelmäveden jäälle. On täysin tyyntä, aurinko lämmittää hitusen. Jää vonkuu silloin tällöin. Päivä on kirkas, taivas sininen, mutta horisonttia kohden maiseman värit pehmentyvät. Eräkoira Jerppa kirmailee hilpeästi, haukkaa välillä kumoon jäätynyttä kaislaa, sieppaa rannasta kepin. Koiran vilpitön riemu tarttuu.

Laavulla on tarkoitus tehdä tulet, mutta polttopuut ovat lopussa. Ensi kerralla sitten. Juomme mustaviinimarjamehua ja syömme voileipiä. Juttelemme tulevista. Kaksi puuhaa lyömme lukkoon. Toukokuussa osallistumme Tornien taistoon ja elokuussa lähdemme viikoksi soutuvaellukselle Saimaalle.

Retkikausi on taas avattu.

Advertisements
This entry was posted in retket and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s