Valosta varjoihin Isojärvellä

valoisaa_ja_pimeaaLaavuhetken yksityisyys ja oma rauha Kuorejärvellä tuntuvat ylelliseltä.

Tarkoitus oli keittää kahvit jo muutama kilometri sitten Vahterjärven laavulla, mutta emme mahtuneet nuotiolle. Sen ympärillä oli toistakymmentä kulkijaa, ja lisää tuli jokaista laavulle johdattavaa polkua pitkin.

Vahterjärven laavu houkuttelee retkeilijöitä. Se sijaitsee kauniilla paikalla, ja sinne on helppo tulla niin Heretystä, Huhtalasta kuin Lortikastakin. Emme jää odottelemaan vuoroamme, vaan jatkamme noin kolmen kilometrin päähän Kuorejärvelle.

Nuotio syttyy helposti, sillä joku on suojannut hiilloksen metallisella kattilan kannella. Ilahdumme lämpimästä hiilloksesta niin kovasti, että myöhemmin pois lähtiessämme teemme samalla tavalla seuraavaa tulijaa varten. Mutta vielä ei ole aika lähteä.

Koukkaan kahviveden Kuorejärvestä ja asettelen pannun tulille. Kiehumista odotellessani havahdun tuttuun helinään: kolme pyrstötiaista lentää läheisen koivun korkealla huojuviin latvaoksiin. Aikaisemmin näimme töyhtötiaisia, ja Vahterjärvellä sukelteli yksinäinen telkkänaaras.

Alun perin tarkoituksemme oli yöpyä täällä, Isojärven kansallispuistossa. Suunnitelma kuitenkin muuttui, ja yöreissu vaihtui päiväretkeksi. En voi olla ajattelematta, kuinka mukavaa olisi jäädä, levittää makuupussi laavulle ja antaa unen tulla.

Aurinko laskee. Lähdemme hitaasti kohti Herettyä, jonne jätimme auton. Katselemme, kuinka auringon valo jättää notkelmat ja hellittää lopulta otteensa kaikkein korkeimpienkin puiden latvoista. Kun saavumme Kannuslahden sillalle, ensimmäiset tähdet syttyvät. Kalvakka, kirkas kuu houkuttelee puiden ja kivien varjot esille – ja myös omamme.

This entry was posted in retket and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Valosta varjoihin Isojärvellä

  1. On se Isojärvi vain tosi hieno paikka. Täytyy päästä sinne pian uudelleen!

    • Tuula says:

      Jospa talvi alkaisi vähälumisena, siellä olisi helppo kuljeskella vielä monena vapaahetkenä. Tosin ostoslistallani ovat ne vekottimet, jotka ovat suksen ja lumikengän välimuoto, joten ihan suoranaista hätää ei ole, vaikka lykkäisi luntakin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s