Leivonmäki, hyvältä maistuu

Elvis_herkuttelee_210613Näen vain punaruskean vilahduksen oravan sujahtaessa auton alle Maavoimien Materiaalilaitoksen kukkapenkistä, kun pakkaan retkivermeitä takakonttiin. Ajattelen tulevaa päivää ja orava tuntuu hyvältä enteeltä.

Tavallisten varusteiden ohella pakkaan kylmälaukkuun  yllätyksen retkikunnallemme, joka itseäni lukuun ottamatta luulee, että tämäkin retki patikoidaan perinteisin voileipävoimin. Ha haa, eipä patikoidakaan.

Kolautan takakontin kiinni, orava vipeltää kohti Kalevankankaan kuusikkoa. Itse olen lähdössä Leivonmäen kansallispuistoon Team Annalan kanssa. Odotus kihisee sisuksissa – kohde on uusi meille kaikille.

Perille on helppo löytää, ja ajomatka Tampereelta kestää vain pari tuntia. Elvis, yksi Team Annalan nelijalkaisista jäsenistä, aloittaa kansallispuistosta nauttimisen suutuntumalla, välillä maistuvat maitikat, toisinaan heinät (kuva). Se on mieltymyksineen upeassa seurassa, sillä huomasimme maitikoiden olevan myös ritariperhosen mieleen.

Ritariperhonen_maitikassa
Ritariperhonen maitikkabaarissa.
(Kuva © S. Puranen)

Retkikertomus Leivonmäen kansallispuistosta avaa tämänvuotisen laajempien retkikertomusten sarjan. Pääset lukemaan reissusta Retkikertomuksia 2013 -pudotusvalikon alta.

Advertisements
This entry was posted in retket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s