Kertun aurinkotervehdys

Kerttu_auringossa

Nyt mä näytän sulle aurinkotervehdyksen. Ihan ekana sä tarttet auringon. Voi olla, että sun pitää oottaa sitä vähän aikaa, mut sitte vaan ootat. Mä esimerkiks ootan joka vuos aurinkoo kuus kuukautta, lokakuusta maaliskuuhun. Sit kun se taas paistaa sun kotiin – eli mun tapauksessa kun se taas yltää tost Kalevanharjun yli tänne mulle – eti itelles kiva läikkä, mihin aurinko paistaa niin suoraan ja lämpösesti ku mahollista.

Sit vaan meet siihen läikkään makoileen ja otat mukavan asennon. Mä oon täs asettunu silleen, että mun persus ja selkä kerää kaik säteet ja lämmön. Sä voit miettii, mikä osa sun kropast tykkäis eniten tommosest  luomusäteilystä, ja asettelet sen sitte lähimmäks aurinkoo.

Ooksää nyt mukavas asennos? Hyvä! Sit vaan vähän nostelet sun raajoja, että veri pääsee kierteleen mukavasti, mut ei silleen levottomasti, ku sekin näin keväällä on täs riskinä. Eli jos sua ei oo leikattu, ni sit kantsii pitää mölyt mahassa ja joogata vaan. Älä missään tapaukses rupee lauleleen, vaikka tuntus miltä. Muuten voit löytää ittes jonkun klinikan vihreeltä pöydältä. Voin kertoo, ettei ollu kivaa.

No mut sä oot nyt nostellu sun raajoja ja veri kiertää mukavasti. Hieno homma. Nyt sä sit lasket sun raajat takas lepoasentoon ja tunnet, miten aurinko lämmittää eikä oo huolenhäivää. Tai vaik oiskin, ni et nyt aattele mitään huolia. Rentoudut siinä mukavasti, annat mielen vaellella tyhjänä, et ota ajatuksiis nyt minkään valtakunnan lastia.

Ja jos suakin kuvataan, ni oottelet vaan kaikes rauhas etkä rupee ärtyyn, mäkin pysyn täs ihan tyynenä, niinku silmist ja viiksien asennost voit nähdä. Sit heti ku kuvaaja on menny kahville, paat silmät kiinni ja ajelehdit siinä säteilys ja lämmös Höyhensaarille.

Ennen nukahtamista sä voit pyytää, että joku, joka asuu sun kans tai on muuten siin hollilla ilman mielekästä tekemistä, vetää tai työntää sua aina sen verran, ett sä pysyt koko ajan siin läikässä, vaik se siirtyykin samalla ku maa siirtyy sen omalla radalla. Näin sun ei tartte sit turhaan heräillä.

This entry was posted in kissat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s