Lumikahvit Helvetinjärvellä

lumikahvitPolku Kankimäeltä Helvetinkolulle ja päivätuvalle oli melko hyvä kävellä, vaikka kulku muuttuikin ajoittain tasapainoharjoitukseksi. Välillä pysähdyimme tutkailemaan oravien, kettujen, jänisten ja pikkujyrsijöiden jälkiä.

Päivätuvalla sahasimme ja pilkoimme puut, teimme tulet ja keitimme lumesta kahvit. Kahvista tuli vahingossa ärsyttävän laihaa, mutta erätoveri lohdutti, että lumesta sulatetun veden aromit pääsivät hyvin esille. Onneksi hänen mainiot pinaattilettunsa korvasivat kahvin kehnouden monin verroin. Nautimme myös rauhasta ja hiljaisuudesta, sillä olimme päivätuvan ainoat kävijät. 

Palasimme päivätuvalta silmukkamaisen Helvetistä itään -lenkin eteläistä reunaa, jota oli kuljettu vähemmän kuin silmukan pohjoislaitaa. Kun asetteli jalkansa edellä kulkeneiden jälkiin, matka eteni jouhevasti ja tuli lämminkin. Askelkuopat olivat näkyvissä myös parilla aukeahkolla suo-osuudella, vaikka etukäteen itsekseni epäilinkin  tuulten tuivertaneen jäljet umpeen.

Helvetistä itään -reittiä ei pidetä talvisin auki. Kävijöitä päivätuvalla Ison Helvetinjärven kaakkoisrannalla on kuitenkin myös talvella niin paljon, että perille näyttää aina johtavan jonkinlainen polku, joskus loistokkaampi, joskus vaatimattomampi.

Advertisements
This entry was posted in retket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s