Metsäntuore sienineuvoja

Siinä se nyt on: uudenkiiltävä, nuhraantumaton sienineuvojakortti, päivätty 30.8.2012. Suoritin sen viisipäiväisellä kurssilla Kullaalla Porin metsäoppilaitoksessa viime viikolla.

Asuin kurssin ajan Porissa, josta päivittäin kävin Kullaalla. Porin valitsemiseen oli syynsä. Kuvittelin ehtiväni iltaisin Yyterin lietteille tai muihin lintukohteisiin.

Päivät olivat kuitenkin lukujärjestyksen mukaan ja usein käytännössäkin 11-tuntisia. Kun illat kuluivat sieniasioiden opiskelussa, linnut jäivät. Muutamia mustavariksia bongasin koulun ja majapaikan välillä.

Neuvojakortissa sanotaan, että olen osoittanut kykeneväni tunnistamaan ja käsittelemään siinä leimalla ja päiväyksellä merkityt sienet, ja samalla olen oikeutettu käyttämään kaupallisen keruutuoteneuvojan tunnusta. Kerrankin koodi, joka ei viiteen ensimmäiseen minuuttiin lietso Orwell-henkisiä fiiliksiä.

Sienineuvojuuteni on niin uusi, että en heti osaa päättää, paljonko ja millä tavalla Harnakan toimintaan tulee sienineuvontaa. Pätevyyden hankkiminen oli kuitenkin tarkoituksellinen osa erä- ja luonto-oppaan ammattitaidon syventämistä. Ennen kurssia mielessäni väikkyivät sieniretket asiakkaille, mutta muitakin mahdollisuuksia on alkanut pyöriä mielessä.

This entry was posted in sienet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s