Koira puhuu

Kissa sitä, kissa tätä ja kissa mitä ja miksi. Miten on käynyt median moniarvoisuuden – missä on koirakunnan ääni? Eikö ketään kiinnosta, eikö kukaan välitä? Nyt kyllä minun täytyy avata kuononi.

Ja kukas minä muka olen mediakritiikkiä esittämään? Journalistisen vallan vahtikoira Nekku Puranen (ei sukua), belgianpaimenkoira malinois, vuosia sopivasti, kokemuksia tarpeeksi, näkemyksiä riittävästi. Päivää.

Harnakassa on hehkuteltu kissojen salaperäisyydellä, kauneudella, fiksuudella, itsenäisyydellä, hellyydellä, hauskuudella ja ties millä. Ette usko, miten puistattaa tuollainen journalismiin sopimaton epäreilu ja puolueellinen hehkutus.

Minäpä esittelen teille alkajaisiksi vahvimpia osaamisalueitani. Käytän itseäni esimerkkinä koirista yleensäkin. Mutta jotta tietäisitte journalistisen linjani, luonnehdin ensin lyhyesti suhteeni kissoihin. Minusta ne ovat helvetin isoja oravia. Anteeksi kielenkäyttöni, mutta täsmälleen noilla sanoilla minä ajattelin, kun näin Onnin ja Kertun ensimmäisen kerran (ja viimeisen, terveisin O&K:n henkilökunta). ”Helvetin isoja oravia”, niin minä ajattelin. Koirat ja oravat… te tiedätte.

Vaan asiaan. Nyt minä näytän teille monta osaamistani. Kuvat ovat viimeistä lukuun ottamatta  tämänaamuiselta lenkiltä Tikkurilasta. Tässä tulee, katsokaa ja ihastukaa. Miettikää sitten uudestaan niitä helv- äh, no kai minä sen k-sanan voin vielä kerran sanoa – niitä kissoja. K-i-s-s-o-j-a. Ja sitten vielä kerran meitä koiria. Lukijat, luotan teihin.

Uskollisesti teidän
Nekku,
median puolueettomuuden suojelukoira.


Osaan yhtä aikaa pitää palloa
ja läähättää…


… näyttää ketulta, kengurulta,
rusakolta ja kauriilta…


… noutaa kepin ja uida…


… lingota itseni kuivaksi…


… ja löytää puiston isoimman kepin.


Osaan myös suojella ihmistäni
möröiltä,
kummituksilta ja roistoilta.

Kuvitelkaapa kissa tilalleni, mitä näette?

Harnakan moniarvoisuuteen palatakseni, kuulen nyt jonkun hyvämuistisimman huomauttavan, että ihan kiva saada koiran ääni tähänkin mediaan, mutta kyllähän se Piiparinenkin täällä toisinaan vouhkaa. Nimenomaan ei vouhka. Sehän on semmoinen kypsään ikään ehtinyt fundeeraava tarinoitsija, suorastaan muistelija.

Draivia nyt! Pitäkää meikäläinen kehissä, niin ei virta lopu. Kulmakunnan toimeliain narttu pysähtyy vasta, kun Iso Tassu painaa katkaisijan pysyvästi alas. Sinne asti mennään kuin viimeistä päivää. Se on minun mottoni. Kuin viimeistä päivää!

Advertisements
This entry was posted in koirat. Bookmark the permalink.

6 Responses to Koira puhuu

 1. Ihailija itärajalta says:

  Tätä artikkelia ei passaa haukkua. Eikä kyllä tekis mielikään, journalistinen ote pitää ja koukuttaa. Naurussa on tyrskähtelemistä. Pitäkää Nekku kehissä!

  • Harnakan päätoimittaja says:

   Kiitos palautteesta. Toimituksen politiikkana on rekrytoida esimiesporrasta lahjakkaampia tyyppejä ja yhdistää resurssien puitteissa eri osaamisalueista iskukuykyinen palvelupaketti- Ai mitä Nekku? Miten niin Hesari??? Paremmat bonukset, älä nyt viitsi, hei minne… Älä mene Nekku, Nekku pliiiiiis, neuvotellaan. Perhana, sori, mut nyt tästä täytyy- palataan!

 2. Kaisu says:

  Hahaa 😀 Hyvä että Nekkukin sai nyt äänensä kuuluviin tässä kissamyönteisten journalistien hallitsemassa mediakentässä. t. Nekun emäntä.

  • Harnakan päätoimittaja says:

   Aavistelen kyllä melkomoista kädenvääntöä Harnakan journalistisesta linjasta; ettei nyt vain olisi rettelöitsijä tämä Nekku? Näinä aikoina meillä mediassa ei ole varaa turhanpäiväiseen kriittisyyteen, joten minun on nyt nöyrryttävä pyytämään, että puhu sille, että se vähän hillitsisi kynäänsä. Jooko? Päätoimittajana en haluaisi ajautua tilanteeseen, jossa Nekun ilmestyminen toimitukseen journalistisine vouhotuksineen saa minut menemään tupakalle, vaikka en polta, ja kaatamaan kurkkuuni viskipaukun toimistopullosta, vaikka en juo. Tässä on nyt isot asiat kysymyksessä, Kaisu. Vetoan sinuun hajuttoman, mauttoman ja taatusti läpinäkymättömän journalismin puolesta: Puhu sille!

 3. Jopas oli hauska juttu! Kiitos! Rapsutukset Nekun korvan taakse minulta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s