Ipana on lähtenyt Afrikkaan

Tämä on tervapääskyjatkiksen viimeinen jakso tältä kesältä. Poikanen, jota kesän mittaan aloin kutsua Ipanaksi, on lähtenyt. Se otti siivet alleen Koloveden-retken aikana viime viikolla. Ennen kuin läksin kohti Saimaata se oleskeli vielä pesässä, ja sen parvi sirklaili Kalevan taivaalla. 

Kun tulin kotiin, tervapääskyt ja Ipana olivat poissa. Odottelin muutaman päivän, koska oli sateista ja ajattelin, että parvi saattaa olla ruoanhaussa jossain kaukana. Tuli aurinkoinen päivä, parvi ei palannut. 

Olisipa mukava tietää, missä Ipana ja muut tervapääskyt nyt kiitävät. Mahtavatko ne vielä kirskutella Suomen ilmatilassa, vai ovatko jo tuhansien kilometrien päässä? 

Ja missä me olimme Kolovedellä juuri silloin, kun Ipana hilasi itsensä siivet kahisten pesän reunalle, katseli hetken ympärilleen ja pudottautui lentoon? Ehkä pujottelimme Norppasalmen kivikossa, kenties pakkasimme telttoja Muurahaisten Saaressa. Mahdollisesti Suuri Vedenalainen iski vieheeseen juuri, kun Ipanan lankamaiset varpaat irtosivat pesän reunasta. 

Matkallaan Afrikkaan Ipana tovereineen ylittää kyliä, miljoonakaupunkeja ja erämaita, jokia, järviä, meriä. Autiomaita, aavikoita, sademetsiä. Ipanan elämä on lyhyempi kuin ihmisen, mutta sen aikana se näkee maapallosta monin verroin enemmän kuin useimmat ihmiset koko elämässään.

Advertisements
This entry was posted in linnut. Bookmark the permalink.

1 Response to Ipana on lähtenyt Afrikkaan

  1. talvicamino says:

    Hyvää matkaa! ¡Buen viaje! Safari njema!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s