Hikipatikka Satakunnassa

Silmälasit ja kameran objektiivi huurtuvat kosteudesta, aurinko porottaa, helle hauduttaa, hyttyset inisevät hulluina ympärillämme, vaatteet tuntuvat siltä kuin ne olisi puettu päälle suoraan pesukoneesta linkouksen päätyttyä.

Luonto on ylenpalttinen runsaudessaan, niin rikas yksityiskohdissaan, että patikan loppupuolella havaintojen ja elämysten vastaanottokyky on tukahduksissa. Helle on imenyt henkisen ja fyysisen energian pienestä retkikunnastamme, muttei uuden retkikohteen löytämisen virittämää innostusta.

Retken lopussa puhkeaa ukkonen, joka on noussut Joutsijärven itäpuolelta. Ukkosen jyly  alkoi kuulua Siltainsuon laavulla ennen retken viimeistä kilometriä. Kun lähdemme kotiin, ensimmäiset vesipisarat pompahtelevat Joutsijärven pintaan.

Kuva on otettu luontopolulla ilmankosteuden sumentamalla objektiivilla. Polun ylle kaatunut puu on osuudella, joka kulkee Joutsijärven ja Vasonniementien välissä rantaviivan suuntaisesti. Puunrunko oli juuri sen verran korkealla, että eteenpäin pääsi vain ryömimällä sen ali, kun ylitsekään ei ylettynyt kipuamaan.

Lisää retkestä Retkikertomuksia 2011 -palkin alla otsikolla Kullaa: Ruonajärven ympäri 2.7.2011.

This entry was posted in retket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s