Huhuu – pöllökauden avaus

Istuskelin eilen nuotiolla itärajan tuntumassa. Ajatusten kiepahdellessa pimeyteen tuulenpuuskien mukana kuulin vuoden ensimmäiset helmipöllöni.

Yksi puputteli läheisen suon suunnassa, toinen järven takana. Ennen kuin nuotio muuttui hiillokseksi, kolmaskin helmari ehti ääneen, tai sitten jompikumpi edellisistä vaihtoi paikkaa.

Ennen tulien tekemistä kuusikosta kuului hu-hu-hu. Kolme hu-tavua peräperää, sitten tovi hiljaisuutta ja uudestaan: hu-hu-hu. Pöllöhän tämä, mutta mikä niistä?

Huhuhu-pöllön äännellessä kuulevia korvapareja oli paikalla omieni lisäksi kaksi. Muiden mielestä huhuilu muistutti heidän rottweiler-vainaansa haukahtelua. No, ehkä sen niinkin voi kuulla, kyllä. Mutta joskus on pakko vain sanoa, ettei tiedä. Hu-hu-hu?

Rotikkapöllö päästeli yksitotisia ja luvalla sanoen aika sävyttömiä perhepoliittisia lausuntojaan noin kello 19, helmipöllöt kailottivat kello 18 – 20. Vähän sieppaa määrittämättä jääminen, mutta joka tapauksessa pöllökausi tuli eilisiltana avatuksi  savun tuoksussa ja puuskaisessa tuulessa, tähtitaivaan paljastuessa pilvikerroksen alta.

Advertisements
This entry was posted in linnut, talvimeininki. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s