Kissamaisia vinkkejä tylsyyteen

Luontokappaleilta voi soveltaa yhtä ja toista, jos kovan päivän ilta uhkaa käydä pitkäksi eikä oikein jaksa tehdä mitään tilanteen korjaamiseksi. Ajanvietteeksi tulkkasin kolmea kissaa, joista yksi on hoitokissa ja kaksi omaani.

Annetaan seniorin aloittaa. Ole hyvä, Minni, 10, tarkkailusektorin toimialapäällikkö.

Suosittelen laatikosta kyttäystä. Se antaa kaikille osapuolille paljon. Kytättävät saavat tunnekuohuja tasapaksuun elämäänsä kekatessaan, että heitä tarkkaillaan. Hännät pörhistyvät, niskavillat nousevat, saattaa joku muristakin. Ellei tämä riitä, saat reaktioihin draivia muutamalla osuvalla kommentilla. Voit käyttää sarkasmia, ironiaa, huumoria tai jotain muuta tilanteeseen sopivaa tyylilajia. Hae lähikaupasta banaanilaatikko ja kaiverra sen kylkeen pieni kyttäysreikä. Sitten vaan laatikko antoisaan paikkaan ja kyttämään. Pidä kuitenkin varasi, sillä laatikkoon on helppo jäädä, ja oma elämä saattaa unohtua muita kytätessä.

Sitten Onni, 7, seurustelu-upseeri, liennytyspoliitikko.

 

Ota nokoset. Aika menee nopeasti ja olet poissa pahanteosta. Hiiret tykkää. Ehkä näet mukavia uniakin. Ota nokosia yksin ja yhdessä, kerrostalossa ja kesämökissä, laivassa, veneessä, junassa ja avaruusraketissa. Aina on aika ja paikka nokosille. Jos te ihmiset ottaisitte enemmän nokosia, te riitelisitte vähemmän ja rentoutuisitte enemmän. Ottakaa nokosia pitkin päivää, töissä ruokiksella ja kahvitunnilla. Miten olisi yhteisnokoset ennen aamupalaveria? Otatte toisianne tassusta kiinni ja kehräätte itsenne ja toisenne unten maille. Ottakaa nokosia kehityskeskusteluissa, palkkaneuvotteluissa, pomo-alais-keskusteluissa ja lakkosovitteluissa. Peace and love folks – nokostellaan! 

Lopuksi Kerttu, 4, yleispätevyysalan erikoissuunnittelija, vuorovaikutusvalmentaja. Kävelevä tahtotila.

 

Edellytä, että joku vie sut ulos. Ja edellytä, että siellä on hauskaa. Pidä tällaisia asioita itsestään selvinä. Ei mitään yhtäältä ja toisaalta -jorinaa. Yhtäältä vien sut ulos pitämään hauskaa, toisaalta me kyl jäädään illaksi kotsaan – miltä se nyt kuulostaa! Edellytä selkeyttä kaikessa, niin tiedät, missä menet. Nyt kyllä näyttää siltä, että tänään ei kukaan mee ulos. Toi mun ihminen oli eilisiltana bileissä eikä ottanu mua mukaan, vaikka se ois olennaisesti kaunistanu taiteellista kokonaisvaikutelmaa. Siks mä edellytän nyt tänä iltana painokkaasti jotain tosi kivaa.

 

Kiipeile kirjahyllyssä. Ei oo mitään väliä, millasen kirjallisuuden seassa kiipeilet, sillä vain kiipeily on tärkeää, eikä sekään ole kovin tärkeää. Mut kiipeilyssä pitää olla tilaa tarpeeksi. Yksille sitä on tarpeeks vasta jollain Everstillä, Hinajalalla tai muulla vuorella, toiset tyytyy mäkiin ja kallioihin, kolmannet kiipeilee liaaneissa. Ihan sama, kunhan pysyt liikkeessä ja näet omaa napaas pidemmälle. Mitenkään omaa napaa väheksymättä.

 

Muista ilme. Pidä se aina edellyttäessäsi jotakin. Tässä mä edellytän, että mua viihdytetään, ja tehostan vaatimusta puremalla tuolin kulmaa. Sä voit purra jotain muutakin, mieti ite mitä. Lisäks mä tehostan mun viestiä leimuttamalla mun silmiä. Säkin voit leimuttaa omias.

 

Jos ilme ja tuolin kulman pureminen ei edistä sun intressejäs, ole söpö. Voit heittäytyä tälleen pitkäkses lattialle tai sohvalle, sit vaan söpöys kehiin varpaanpäitä myöten ja ootat, mitä tapahtuu. Yleensä tapahtuu. Tällä keinolla mä saan kuun taivaalta. Sä voit haluta Jupiterin kuineen tai Saturnuksen renkaineen, ne on viel vapaina, ja ihan varmasti joku ne sulle taikoo. Tai ehkä sä saat oman tähden, kuka tietää.

 

Aina ei kuitenkaan voi voittaa, eikä elämä mee joka tunti ku elokuvissa. Eli jos mikään ei tepsi, ota koppi Onnin neuvosta ja koita nokosia. Mut jos siin on lähellä se, keltä sä edellytät jotain, niin muista ilme. Voit harjotella tätä mun ilmettä ihan peilin edessä. Pidä se, vaikka silmät kuinka luppais. Kaikist tärkeintä on, ettet vaan anna periksi, vaik tulis miten heikko hetki.

Advertisements
This entry was posted in kissat. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kissamaisia vinkkejä tylsyyteen

  1. Kissa-asiain ja -asiattomien valtionkanslian sihteeri says:

    Itsenäisyyspäivänä jaetaan kunnianosoituksia konkareille. Tällä kertaa kissa-asiain kanslia on kuitenkin tehnyt poikkeuksellisen päätöksen ja luovuttaa kunniamerkin arvostetun kolmikon nuorimmalle. Kehrääjäkunnan ensimmäisen luokan kissanhäntämitali valkoisin tassuin myönnetään vuorovaikutusvalmentaja Kerttuselle. Istuttakoon hän kävelevän tahtotilan myös meihin kaksijalkaisiin.

  2. Kerttu says:

    Hei, thanks, vau! Vaikka mä jotenkin edellytinkin, että mun taidot kävelevänä tahtotilana ja vuorovaikutusvalmentajana jossain vaiheessa hoksattais universumilaisessakin perspektiivissä, niin kyl tää tämmönen Kissa-asian kanslian huomionosotus lämmittää ihan hirveesti. “Valkoisin tassuin”… voi että. No nyt mä liikutun, apua, miten käy mun Ilmeen…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s