Kertun kissamainen lintupalsta

Kerttu tässä, terve. Tällä kertaa mä puhun linnuista. Tossa kuvassa me staijataan Onnin kans parvekkeella. Siis kaikilla ketkä meil syö samasta jääkaapista on mielenkiintoo lintuihin.

Meil ei oo kiikarii eikä kaukoputkee mutta meil on tota kuuloo ja kohtuullisest näköö ja jotain me haistetaankin.

Me ollaan erikoistuttu sinitintteihin. Ne on niitä pieniä ärtsyjä juttuja keillä on se sininen läntti päässä. Ne tulee rähjään meille tohon partsin kaiteelle ja verkon silmukoihin.

Meiän erikoistumisalue johtuu siitä ettei tarjontaa oo ihan hirveesti ja me otetaan kaikki minkä luonto vaan antaa. Joskus se antaa variksia ja harakoita ketkä tulee tohon vastapäisen rakennuksen katolle keekoileen. Ja kesäsin meil on se lokkien yölento tosta meiän kerrostalon yli sielt mistä aurinko nousee johkin sinne mihkä se laskee. Sit samaten kesäl tos harjulla käy yks pieni haukka.

Tänä kesänä, vai pitäskö jo sanoo ett viime kesänä, ni meillä pesi tervapääsky tossa partsilla jossain kattokolossa. Sillon meil oli aika pitkä porttari parvekkeelle, ei päästy, vaik melko varmast ois jossain vaihees saatu tassupinna.

Lisäys postauspäivän iltana

Ni mä vastaan vielä yhel Huolestunut lintujen ystävä -nimimerkille, ett noi sinitintit ei oo meiän ruokaympyräs, meil menee eläviltään vaan kärpäset ja vaaksiaiset. Muikkujakin me syötäs vaan jos ne sais purkista eikä silleen ett ne viel melkein sätkii kun toi Henkilökohtanen Tölkinavaaja alias Parantumaton Optimisti kantaa niit jostain Tammelan torilt vai mikä Laukontori se nyt oli.

This entry was posted in kissat, linnut. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kertun kissamainen lintupalsta

  1. Marja - yx kaikkien kissojen puolesta says:

    On se sit kumma, kun ei se tölkinavaaja staijaa teiän kans. Eikö vaan tee häikkää hölökohtasiin palveluihin, et yks lähtee yynään vahtaa siipisiä ties mihi rantanevaan? Sanokaa sille!

  2. Kerttu says:

    No nii-in! Arvaa ollaanko sanottu! Nytkin oltiin paikassa, jota kaikki muut sanoo mummolaks paitsi toi Tölkkipää ja allekirjottanu ja Onsku ku meiän mummot on varmaan jo Kissojen Taivaassa, mis muuten saa staijata ihan niin paljon ku lystää ja kenen kans vaan haluaa. No mä en tarkkaan tiedä, mis Tölkkiksen mummo on, mut siis siel mummolas oli karseesti talitinttejä läskipalloissa, ja me saatiin staijata taas vaan ikkunasta ku toi Tölkkendaali viuhto pitkin mettiä. Se sano ett se reenaa yösuunnistusta mut kyl me tiijetään että oikeesti se vahtas lintuja. Se kyl kysy että luullanks me ett se näkee pimeessä ees ottalampulla. Me ei tajuta, ett tartteeks ain vastata niin näsäviisaasti. Ainahan voi kuunnella vaikkei näkis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s